Brzi kolač sa orasima

Posni trostruki užitak

 

Posni kolač sa orasima i dva krema, od kojih je jedan čokoladan. Kolač je namenjen i za sve one alergične na jaja ili netolerantne na laktozu.

Trostruki užitak - bez mleka i jaja - posno

Sastojci za koru:

150 gr brašna

6 kašika šećera

4 kašike oraha

100 ml mineralne vode

50 ml ulja

10 gr praška za pecivo

Fil:

1l vode / sojino, bademovo, kokosovo mleko

6 kašika šećera

120 gr pudinga od vanile ili skroba

200 gr margarina

100 gr šećera u prahu

100 gr posne čokolade

3 kašike oraha ili više

Još: bilo koji sok i 150 gr petit keksa

Priprema:

Pošto pudingu treba vremena da se ohladi prvo ćemo njena pripremati. Nekih 800 ml vode ćemo staviti na vatru da provri, a ostatak vode, puding i šećer razmutiti, pa kada voda provri zakuvati ovu smesu i mešati dok se ne zgusne.

SKlanjamo sa vatre pa stavljamo kesu ili foliju i ostavljamo da se hladi.

Odmah zatim pripremamo koru.

Uključiti rernu na 180 stepeni.

Pomešati brašno, šećer, orahe i prašak za pecivo, pa zaliti mineralnom vodom i uljem.

Sve sjediniti, masa je gušća, pa razvući u plehu približnih dimenzija 33 x 23cm na papiru za pečenje.

Pečemo nekih 20 minuta ili dok odgore blago ne porumeni.

Ostavimo da se ohladi.

Umutiti margarin sa šećerom u prahu, a ohladjeni puding malo izmutiti.

Dodati margarinu pola pudinga, izmutiti, pa dodati ostatak i opet sve izmutiti.

Podeliti smesu na 2 dela pa u jedan deo staviti 3 kašike oraha, a u drugi otopljenu i prohladjenu čokoladu.

Sve dobro izmešati.

Koricu isprskati sa malo soka, ne preterujte jer će se raspadati.

Premazati ceo prvi fil, pa poslagati red petit keksa umočenog u mleko.

Preko naneti drugi fil, poravnati pa dekorisati po želji.

Ohladiti kolač nekoliko sati dok keks otpusti pa poslužiti.

Prijatno.

Primjedbe