Brzi kolač sa orasima

MEKANE KAO DUŠA LAGANE KAO PERECE KIFLE KOJE SVIMA USPIJEVAJU



 Sastojci

Za testo:

1 kvasac

4 dcl mleka

2 dcl vode

3 ravne kasicice soli

1 kasika secera

oko 850 gr brasna

Za premaz:

150 gr masti

3 zumanceta

1 kasika brasna

Za kraj:

1 jaje

semenje po zelji

Priprema

Aktivirati kvasac sa 2 dcl toplog mleka, secerom i kasicicom brasna. Dodati ostale sastojke i umesiti meko testo i ostaviti da udvostruci volumen. Nadoslo testo podeliti u 4 jufke. Posebno sjediniti mast, zumanca i brasno i dobro izmesati. Svaku jufku razviti na velicinu veceg tanjira i premazati premazom (sve 4 jufke). Ostaviti pola sata da se odmaraju pa po dve spajati. Razvlaciti na pobrasnavljenom stolnjaku kao kore za pitu, ravnomerno na sve strane.

Testo se rukama razvlaci, a ne oklagijom (jer je i gornja jufka namazana), ne mora biti jaaaako tanko, ali se stvarno super razvlaci.. Pomocu stolnjaka urolati testo s oba kraja da se skoro sastavi na sredini i preseci nozem po duzini. Svaku rolnu iseci poprecno na jednake delove i redjati u pleh (na pek papir). Ostaviti da narastu i premazati umucenim jajetom i posuti semenjem p zelji. Ugrejati rernu na 180 stepeni i peci do rumene boje. Postupak ponoviti i sa drugim delom testa. Od ove mere se dobiju dva veca pleha od rerne

Posluživanje

Testo se moze filovati slatkim ili slanim nadevom, ali jaaako su ukusne i ovako prazne.

Primjedbe