Brzi kolač sa orasima

Neodoljiva čoko – lešnik torta


 

Vanila i kakao kora:

225gr margarina

200 g šećera

80 g mlevenih lešnika

180 g brašna

1 kašičica praška za pecivo

3 jaja

100ml jogurta

1 kašičica vanile

3 kašike kakaoa

Kora karamel i karamel kakao:

225 g margarina

150 g šećera

50 g smeđeg šećera

80 g mlevenih lešnika

180 g brašna

1 kašičica praška za pecivo

3 jaja

100ml  jogurta

1 kašičica ekstrakta vanile

1 kašika kakao

Krem karamel:

150 g meda

150 g šećera

150 ml slatke pavlake

30 g putera

1 kašika gustina

100ml mleka

Glazura:

160 g tamne čokolade (75% kakaa)

70gr margarina

Priprema:

Vanila i kakao :

U činiji pomešati gustin, prašak za pecivo i mlevene, pečene lešnike. U drugoj posudi penasto umutiti margarin sa šećerom pa dodati jaja. Spojite obe smese pa dodajte vanilu i jogurt pa sjedinite.

Podelite smesu na dve dela pa u drugi stavite kako i i sjeddinite.

Od ove smese ispecite dve kore u okruglom kalupu prečnika otprilike 22cm na 180 tepeni.

Ponovite postupak i sa druge dve kore potpuno isto, samo sto se dodaje smedji šećer. isti postupak je i pečenja.

Pomešajte u šerpi med, šećer, margarin i slatku pavlaku. Stavite na laganu vatru uz mešanje dok ne pocne da se topi i sjedinjava, menja boju. Lagano otapati oko 45 minuta. Skinuti sa vatre pa dodati gustin pomešan sa hladnim mlekom. vratite na vatru 15 minuta dok se krem zgusne. Ostavite da se ohladi.

U šerpi pomešajte  1,5 kašiku krem sira sa čokoladom i stavite da se otapa pa kad se otopi pomešajte ostatak sira. Kada se  pva smesa ohladila dodajte joj smesu od krem sira pa sve izmiksirajte.

Stavite prvu koru pa  1/3 krema i tak odo kraja.

kada stavite četvrtu koru napravite glazuru pa premažite tortu.

Preuzeto sa:brzikolaci

Primjedbe