dana
Recepti
Recepti za kolače
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Sastojci za koru:
6 jaja
6 kašika šećera
5 kašika brašna
2 kašike kakao
1 vanilin šećer
1 prašak za pecivo
Sastojci za fil:
3 žumanca
1 kašika brašna
200 ml mleka
4 kašike šećera
2 vanilin šećera
200 gr putera
Šam:
3 belanca
150 g šećera
25 g narendane čokolade
Priprema:
Ulupati belanca malo pa dodavati šećer i vanilin šećer uz mućenje.
Dodavati žumanca i mešati žicom.
Pomešati brašno, kakao i prašak za pecivo pa sjediniti sa umućenom smesom žicom za mućenje.
U veliki pleh sipati smesu i peći na 180 stepeni dok se kora ne odlepi od ivica pleha.
Zagrejati 150 ml mleka sa šećerom i vanilin šećerom dok se šećer ne otopi.
Odvojeno umutiti 3 žumanca sa 50 ml mleka. Dodati brašno i sjediniti.
Zakuvati ovu smesu u provrilo mleko i mešati dok se ne zgusne, pa skloniti da se ohladi.
Ulupati puter da bude penast pa mu dodavati krem uz miksiranje, da se sve lepo sjedini.
Šam:
Ulupati belanca, 1 minut, pa sipati šećer i miksirati dok se ne dobije gust šne, zatim posudu staviti na drugu u kojoj ključa voda ( na paru ) i tako kuvati 3 – 4 minute.
Na koru staviti ceo krem, pa odgore šam i narendati čokoladu odgore.
Primjedbe
Objavi komentar