dana
Recepti
Recepti za kolače
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
(Foto:Shutterstock)
Murgh makhani ili piletina s maslacem omiljeno je jelo u Indiji, baš kao i tikka masala. Poslužiti je možete s rižom, tortiljama ili naan kruhom. Piletina u pikantnom umaku s maslacem puna je okusa, a aroma će vas mislima „lansirati“ na drugi kraj svijeta.
Sastojci za piletinu u maslacu:
Marinada:
800 g pilećih bataka ili prsa bez kostiju i kože izrezanih na komade veličine zalogaja
1/2 šalice jogurta
1 i 1/2 žlice mljevenog češnjaka
1 žlica mljevenog đumbira (ili sitno naribanog)
2 žličice garam masale
1 žličica kurkume
1 žličica mljevenog kima
1 žličica čilija u prahu
1 čajna žličica soli
Umak:
2 žlice maslinovog ulja
2 žlice gheeja (ili 1 žlica maslaca + 1 žlica ulja)
1 veliki luk
1 i 1/2 žlice češnjaka
1 žlica đumbira, mljevenog ili sitno naribanog
1 i 1/2 žličice mljevenog kima
1 i 1/2 žličice garam masale
1 žličica mljevenog korijandera
400 g passate
1 žličica čilija u prahu (prilagodite ukusu)
1 i 1/4 žličice soli (ili po ukusu)
1 šalica vrhnja za šlag bez šećera
1/2 žlice šećera
Priprema:
Pomiješajte sastojke za marinadu i uvaljajte piletinu narezanu na kocke pa ostavite da se marinira 30 minuta do sat vremena (ili preko noći ako vrijeme dopušta).
Zagrijte ulje u velikoj tavi na srednje jakoj vatri pa pržite piletinu u nekoliko tura 3 minute sa svake strane. Ostavite sa strane i držite na toplom.
U istoj tavi zagrijte maslac ili ghee. Pržite luk oko 6 minuta miješajući. Dodajte češnjak i đumbir pa pirjajte oko minutu, a zatim dodajte mljeveni korijander, kim i garam masalu. Pržite 20 sekundi dok ne zamiriše, uz povremeno miješanje.
Dodajte passatu, čili u prahu i sol. Pustite da se krčka oko 10-15 minuta, povremeno miješajući dok se umak ne zgusne.
Maknite s vatre pa izmiksajte u glatku smjesu prema potrebi dodajući vode - do 1/4 šalice. Ulijte umak natrag u tavu. Promiješajte vrhnje, šećer pa ulijte u umak. Vratite piletinu sa sokovima u tavu i kuhajte još oko 10 minuta, ili dok se piletina ne skuha.
Primjedbe
Objavi komentar