dana
Recepti
Recepti za kolače
- Dohvati vezu
- X
- e-pošta
- Druge aplikacije
Ne znam što da služi? Ovdje su svi najpopularniji recepti za 'İftar'
Ramazan je vrijeme kada se turske obitelji okupljaju i provode dulje vrijeme jesti, razgovarati i družiti se s rodbinom i prijateljima dok uživaju u širokom rasponu ukusne hrane. Većina obitelji se vraća svojim korijenima tijekom Ramazana i služi tradicionalnim jelima koja se prenose kroz svoje obitelji već generacijama. Zato je jedno od najboljih doba godine za uživanje u klasičnoj turskoj kuhinji i regionalnim favoritima . Evo popisa recepata koje možete poslužiti u svakoj fazi "iftara".
Što je 'İftar'?
'İftar' (eef-TAR ') je ime prvog obroka dana koji prekida razdoblje posta između izlaska i zalaska sunca svaki dan. Izbornik na 'iftar' tablici jednako je važan kao i način na koji se poslužuje. Jednako je važno svakodnevno kupovanje, priprema i neizvjesnost do večernjeg poziva na molitvu kada se kuhari, pomagari i gladni blagodati konačno opuste i jedu.
Što očekivati u tablici 'İtter'
Postoji mnogo običaja koji okružuju 'iftar' obrok. Kada se čuje večer 'ezan' (ay-ZAHN ') ili poziv na molitvu, gladno jelo uvijek započinje svoj obrok uz gutljaj vode, ugriz "pide" kruha i datum ili dva.
Jednom kada je slomljena brzina, vrijeme je da prijeđemo na juhu i svjetlo vozilo nalik klasičnom turskom doručku . Nakon kratke pauze, Diners i dalje se bave glavnim tečajevima koji dolaze. Doručak dolazi do zaključka s izborom klasičnih turskih deserta i turske kave ili čaja .
01 od 07
Moraju se isprobati u 'İftar' tablici
Tipični 'iftar' jelo u Turskoj počinje s gutljajem vode, nekoliko datuma i maslina, zdjelu vruće juhe i 'pide' kruh. Fotografija © Ugurhan-Betin_Getty Slike
Postoji mnogo namirnica koje su standardne u 'iftar' tablici. Naročito predmeti koji se jedu kako bi se svaki dan probio.
Doručak koji slijedi može biti uzorak maslina i bijelog sira ili razrađeniji, uključujući mnoge vrste sira, namirnice kao što su 'sucuk' (soo-JOOK ') i' pastırma '(pah-STIR'-mah) i svježe voće čuva.
I ne zaboravite, čaša vode za svakoga je neophodna!
svjež 'pide' kruh
Medjool datumi
crne i zelene masline
Turski bijeli sir
Svježi kašar sir
Stariji kašar sir
šećerane, ili "pastırma" (pah-STIR'-mah)
pikantna kobasica, ili 'sucuk' (soo-JOOK ')
slatko maslac
voćnih konzervi i meda
ploča od ljuštene, narezane rajčice i krastavaca
02 od 07
Ramazanski receptovi s juhama
yayla 'çorbası
Turski 'yayla çorbası' napravljen je od riže, običnog jogurta i metvice. Fotografija © Elizabeth Taviloglu
Juha se uvijek poslužuje na početku 'iftara'. Idite na klasične recepte poput onih ovdje. crvena juha od leće
crvena leća, bulgur i riža juha, ili 'ezogelin' juha
riža, jogurt i pimentna juha, ili 'yayla' çorbası
'tarhana' juha
t omato juhu
zategnuta crvena juha od lentila ili 'süzme mercimek çorbası'
03 od 07
Ramazanski recepti povrća i graha
imam zaljev
"Svećenik nesvjestan" je ukusna, lagana vegetarijanska jela od patlidžana i puno lukova, češnjaka i rajčice. Fotografija © Elizabeth Taviloglu
Turska jela od povrća su obično kuhana u maslinovom ulju i poslužuju se hladno. Evo nekih favorita Ramazana.
Turcijalni artičokovi s povrćem
Romano grah u maslinovom ulju
Pinto grah u umaku od rajčice
İmam Bayıldı , ili turski vegetarijanski punjeni patlidzan
okra s rajčicom i maslinovim uljem
celer
poriluka i mrkve u maslinovom ulju
široko grah grah ili fava u maslinovom ulju
ad
04 od 07
Ramazan glavna jela s mesom
'Tandır' je drevni način kušanja mesa iz središnje Azije. U turskoj kuhinji 'tandır' se odnosi na bilo koji meso prženo na ugljevlju, u pećnici ili na ploči za pećnicu. Fotografija © Elizabeth Taviloglu
Meso može biti vrlo skupo u Turskoj. Mnoge obitelji koje tijekom cijele godine ne jedu mnogo crvenog mesa zatrudnjeti tijekom Ramazana da služe barem jednom jelu s mesom.
' Hunkar Beğendi ', ili pirjano meso nad vrućim kašičem od patlidžana
" Kuzu Tandır ", ili pecivo janjeće drška
' Musakka ', ili patlidzan i mljeveno meso
' İslim Kebabı ', ili pečene pečene janjetine i patlidžane
' İzmir Köftesi ' ili pečena mesna i gulaš krumpira
' Kadın Budu Köftesi ', ili 'ženske bedro'
'Pečena špinat ' ili 'etli ıspanak'
'Puno squash ' ili 'kabak dolması'
' Karnıyarık ' ili tikvica s okusom goveđeg mesa
05 od 07
Ramazan Side jela Recepti
Tiny paprike punjene mirisnom punjenjem riže jedna su od najčešćih 'dolme' ili punjenih povrća. Fotografija © Elizabeth Taviloglu, 2013
Side jela bogata ugljikohidratima uvijek su dio 'iftar' stola uz glavno jelo. Ovdje su neke od najpopularnijih.
Bulgur & Vegetable Pilaf
Riža Pilaf s Orzoom
Turske punjene paprike
Punjena loza od loze
Salata od krumpira u turskom stilu, ili ' američka salata '
' Fırın Makarna ' ili pečena tjestenina i taverna sira
Kısır salata s bulgurima i povrćem
Slojevita Yufka i peciva od sladoleda, ili 'Börek'
06 od 07
Desert Recepti za Ramazan
"Safranl zerde" je ukusan turski puding poput slastice od riže, borovih orašastih plodova i ribizusa te okusom sa šafranom i ružnom vodom. Fotografija © Elizabeth Taviloglu, 2013
Ramazan je vrijeme kada se tradicionalni deserti uzimaju u prvi plan. Najbolji izbor su deserti u stepebi ili mliječni deserti.
Güllaç
baklava
' Şekerpare ' ili kolačiće od brašna zamrznute u sirupu
Revani
Ekmek Kadayıfı , ili turski kruh i vrhnje desert
Kazandibi , ili 'dno tavi' desert
Tavuk Göğüsü , ili desert "pileća prsa"
Sütlaç ili puding od riže
Safranlı Zerde je desert s pudingom šafrana
07 od 07
Ramazanski recepti
Turska kava se kuha pojedinačno i poslužuje se u osjetljivim čašama. Fotografija © Sakin - Fotolia.com
Uz obilje vode, bezalkoholna pića bilo koje vrste mogu se poslužiti tijekom Ramazana. Obrok je uvijek na vrhu turske kave ili čaja.
Preuzeto sa: hr.hiloved.com
Primjedbe
Objavi komentar